Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under juni 2011

Av Marie - 8 juni 2011 18:54

Det finns en hel del som vill ut men jag vågar inte sätta det på pränt ens i ett låst inlägg för jag vet inte hur det skulle bli om det kom ut så det får stå i pappers dagboken tills vidare. Men jag vågar inte riktigt sätta mig ner och skriva det där heller. Tänk om det rymmer iväg och nån mer än Erika får veta det? Jag öppnade mig lite för henne för hon får veta det mesta om mig men bara det känns farligt. Jag är på taggig mark och trampar nu. Men det kommer gå bra, det ska gå bra jag har bestämt det.


Idag seg starta jag dagen lite smått sen bar det av ner till psyk för samtal med semester vikaren A-L för Gunn har semester nu, vi prata om lite allt möjligt, hon gav mig en komplimang som gjorde mig rörd, hon sa att jag sprider positiv energi runt mig och att det har märkts i gruppen jag varit med i, inget jag någonsin hört om mig själv. Men var kul och höra. Sen prata vi om när Malin kommer tillbaka och hon sa att hon visste att jag var en speciell patient för Malin då var det kört då börja tårarna rinna. Fuck vad jag saknat Malin det hära snart året hon varit borta. Hon har varit speciell för mig med för vi lyckades arbeta igenom mera saker och kkomma längre på bara ca ett halv år än alla andra behandlare gjort på flera år!

Men hon kommer inte tillbaka fören september så ett tag kvar, men kommer bli en omställning och uppdatera henne om allt som skett och mycket tårar kommer det nog bli men det är hon van vid.Sen bestämde jag och A-L att vi ska gå på apoteket på fredag när jag ska hätma meds för det var nått som behövdes och då tyckte hon vi skulle ta en fika oxå för hon var inte typen som alltid sitter på rummet,visste inte ens att vi skulle ha nån "tid" då för när vi planera in för sommaren sa jag en samtals tid i veckan. Men hon är najs så en fika med henne blir säkert trevligt=)


Efter psyk gick jag hem och satt och slöa och lata mig och käka lite till 15 tiden när Sara smsa och fråga om jag kunde hämta henne och Alex på Tre Kronor för hon orka inte cykla hem med honom i värmen så jag gjorde det. Sen satt jag av lite mera tiden innan vi bestämde oss för att gå ner på Lastella och käka Sara ville ha pizza och jag Gyros. Jag åt över halva gyros tallriken:D Bild bevis finns på bdb:p

Satt en stund i lekparken så Alex fick leka också. Och nu sitter jag med ett glas kaffe och bara slappar. Har tvättat en maskin tvätt framåt kvällningen också så alla favorit byxorna som är dom få som passar dessutom, är rena.


Små ångest men det ger sig med kaffe och lugnande. Nu gör jag nått annat kanske kollar på greys eller nej är Biggest Loser Uk om 55 minuter ser på det ist.


Av Marie - 7 juni 2011 16:47

Har inte blivit nå bloggande på några dagar för jag har inte orkat med det eller haft tid. I söndags morse blev jag väckt av telefonen när pappa ringde och berätta att mamma låg på sjukhuset i V-ås för hon hade ramla i golvet på natten. Hon hade fått fult sår på vänster arm och hela den armen var blå men inget brutet och vänster ben hade fått sig ett fult sår. Och när hon slår sig blir det oftast illa för hon har så skör och tunn hud. Så hon ligger ff kvar på sjukan för att dom ska se så såren börjar läka. Så när han ringt och väckt mig med det beskedet var det att upp ur sängen och kasta på sig kläder så åkte vi dit med grejer. Sen på vägen hem lunchade vi på Ikea på pappas intiativ, han har börjat gilla maten där han som hatade Ikea förut:P Han är barnsligt förtjust i att man får ta hur mycket dricka man vill;)


När vi kom hem och jag varvat ner kom världens ångest så jag la mig under bolltäcket i soffan och kollade några avsnitt Greys Anatomy tills det gav sig.


Igår var jag och pappa på Fornaboda utanför Lindesberg på trav.Satt ute i solen hela eftermiddagen och tittade på folk och spelade på nån häst i nått lopp men inga stora summor och vann en ända gång och då 17 kr:P Men det var trevligt men jag var trött när jag kom hem, var på blåkulla först innan jag fick landa hemma också och grillade revbenspjäll med pappa, och så tog jag hem Ozzy för han envisas med att väcka pappa på mornarna nu när inte mamma är hemma:P


Imorse var det att kliva upp kl 5.33 och göra sig klar för 6.30 åkte jag mot Örebro med Shero för han skulle skriva teori provet. Kom hem därifrån vid 12.30 hann gå på toa och fylla på vattenflaskan så bar det av mot V-ås med pappa för att hälsa på mamma. När vi kom fram dit ringde dom upp från Uppsala hade pratat med en därifrån på morgonen men då hade hon inga besked så hon skulle luska i det och återkomma, hon hade ingen tid åt mig ff när hon ringde men jag bar inlagd i datorn nu iafall och hon visste att fram till midsommar var det mest akuta operationer för dom hade många såna, men om det blev nått återbud eller nån lucka så skulle dom ringa mig med kortvarsel. Annars siktade dom på att få tid efter midsommar, men när visste hon inte men sa att jag skulle inte planera in något så dom kan ringa med kort varsel. Så nu är det bara att vänta vänta och vänta på att dom ringer och säger "kom hit" och jag kan sätta mig i taxin på studs fan. Blev små depp över att inte få nån tid men som Sara sa, det är snart midsommar så det kanske inte behöver dröja så länge. Men vore så mycket skönare och ha ett datum och sikta på.


Nej fan nu ska jag dricka mitt kaffe och sätta mig på balkongen en stund. Helt mör i huvet.

Av Marie - 5 juni 2011 14:35

Jag hade tänkt skriva blogg men så fick jag visst en rejäl ångest attack men vet inte varför så bloggen får bli senare måste hantera det hära nu...Eller så försöker jag skriva ut den? Nej jag orkar inte,orkar inte. Jag måste Andas.

Av Marie - 4 juni 2011 09:54

Jag lyckades ta lite sovmorgon idag faktiskt, sov till 9 då vakna jag av att en jävla geting surra runt i fönstre men till slut hittade den ut. Hade inte den stört mig hade jag kanske sovit längre. Men sova till 9 bara var skönt. Och det är 30 grader ute men det blåser också som vanligt till och från så man överlever nog om man ska ut. Ska ev ner på stan efter lunch och träffa Fia och Jeppe men hon visste inte hundra om dom skulle in. Annars ska jag åka dit och hälsas på idag eller imorn. Vill börja träffa dom oftare missar så mycket med Jeppe och det känns synd när vi ändå faktiskt bara bor 3 mil ifrån varann och jag har tid ofta och hälsa på dom, ska bara passa dom också men nu fanns det tid så då ska jag ta tillvara på det=)


Sitter med balkong dörren öppen och Sessan går ut emellan åt men inte ens hon orkar vara där ute i värmen hon som brukar ligga där ute hela tiden och steka sig. Men jag sitter bra här i soffan med min kaffe mugg och ett stort glas kallt vatten=) Men måste strax fixa mera kaffe. Hade tänkt göra potatis och köttfärs gratäng idag men det blir nog ikväll när det inte är så varmt inge kul och stå vid spisen i värmen även om jag har ganska svalt inne. Eller så blir det imorn, ingen panik här inte. Har matlådor i frysen så:P


Verkar som jag ska flytta oxå. Jag gillar min lägenhet men den Är för stor och hyran är hög ifall jag får ändrad inkomst kommer jag inte ha råd och Saras vicevärd hade sagt till henne att det finns en trea i hennes hus så hon ska prata med honom. Sen skulle hon höra med nån som hon trodde var på jakt efter en fyra. Så då kan jag bli av med min oxå. Men jag ser inte fram emot att packa för hur mycket man än packar finns det alltid saker kvar och packa. Men Sara har lovat att fixa folk som släpar och flyttar saker:P Så då kan jag gå med på att packa och så men det jobbiga är att min stora del av soffan inte går i ni hissen. Så blir jobbigt om den andra lägenheten ligger högre än denna men då får Hon hitta folk som bär haha snäll jag är. Och min fotölj går inte heller in i hissen därför jag fick den av förra som bodde här hehe. Men vore väldigt skönt med mindre och lägre hyra även om jag för tillfället får bostadstillägg så blir det inte roligt om jag inte får det längre och dom höjer jue bara hyran här hela tiden.


Nej nu mera kaffe!

Av Marie - 3 juni 2011 18:12

Idag har jag varit på Ikea en sväng med Sara, Alex och Selmina i värmen, vi åkte efter att jag pratat med Uppsala på förmiddan, dom hade inga besked och ge mig än för kirurgen hade inte fört in operationen i systemet eller vad det var, men han var där idag så kordinatorn skulle prata med honom sen hoppades hon att allt skulle vara klart på måndag, vet inte om dom jobbar fast det är röd dag eller om hon missade det, men hon sa åt mig att ringa på tisdag eller onsdag så skulle det nog finnas en tid bokad. Så jag hoppas det gör det. Dom kanske fick in det i systemet redan idag om hon pratade med honom eftersom han sa i måndags att han skulle skynda på det. Sen inte gjort något än! Kasst kallar jag det.


Men för att återgå till dagen, vi åkte till Ikea, började med att fika lite, tog kaffe och nån brownie men den var så mastig så fick bara i mig halva. Sen lämna Sara  Alex i lekrummet så begav vi oss i ni djugeln, Selmina (Saras svägerska) skulle ha ett nytt soffbord så vi fastna på den avdelnignen ett tag sen leta vi upp mina CD hyllor och skrev upp vart dom fanns gick vidare genom över våning ner till nedervåningen där jag plocka på mig en till stjärn servetthållare att ha på rumsbordet samt röda servetter, så slipper jag ha toarulle på bordet;) Sen köpte jag 6 st små "palm" blommor vet inte vad dom heter men ser ut som det. Så nu har jag blommor i alla fönster utom gästrummet där jag aldrig är ändå, och inte i köksfönstre för så långt tänkte inte smart skaftet jag. Dom var skit billiga 12 kr st så kunde gott ha köpt två till. Har stoppa alla konst blommor i sovrummet för inga blommor överlever där när jag har vädringsfönstret öppet jämt och persiennerna halvt förvickade. Köpte även två tavel lister jag ska sätta i sovrummet med mina små ramar som bara ramlar av krokarna. Men dom åker nog upp efter att jag tapetserat om fondväggen, ska bara hitta tapet och få pappa att hjälpa mig:p Men det ska jag nog lyckas med;)


Vi skulle käka på Max sen men det var så äckligt mycket folk där så vi hamna på Mc D ist. Sen var jag in på MediaMarkt en snabbis och skulle köpa nya hörlurar eftersom mina bästa gått sönder, men självklart hade dom slutat med just dom, men tog ett par andra och det var bra ljud i dom med och dom var snygga=) Finns bild i bilddagboken, ja aj dayviews heter det nu men hatar det namnet och bdb adressen funkar ff:P


När vi kom hem packa jag upp mina saker, kollade datorn, böta om och gick ner på coop och handla till min potatis och köttfärs gratäng jag ska göra imorn, samt rosor jag ska gå ner ikväll och sätta på systers grav. Sen förbi blåkulla och gosa på Ozzy och klippte hans klor jag inte fick klippa igår. Och nu sitter jag här med kaffe och näringsdryck för att jag ätit ganska dåligt idag. Sen blir det nån mat till Så ska det låta och efter tvn kyrkogården och mera promenad när det är svalare.


Av Marie - 2 juni 2011 17:43

Jag tog en seg start på dagen, klev inte ur pyjamasen fören framåt 13, låg i soffan med Sessan och kollade på Greys Anatomy och gosade med henne och drack kaffe efter att jag tillbringat nån timme på face chatten med C. Hon är massa trevlig och prata med=)


Sen gjorde jag mig i ordning och gick till blåkulla och var lite social med mamma och gosade med Ozzman som är där. Fick ugnsstekta kyckling klubbor det var rätt gott men läskig kryddning på dom men tog man bort skinnet slapp man den smaken. Sen när jag gick hem tog jag en runda runt fagersta hallen  och när jag kom upp på ringvägen hade Alex sett mig en bit bort så han och Sara stod och skrek på mig på sin balkong och bara för att mina bästa hörlurar hade gått sönder när jag skulle ha dom när jag gick så jag fick ta ett par sämre så hörde jag dom skrika för engång skull så jag blev uppbjuden men var tvungen och hem och medicinera innan jag kom dit.

Satt där ett tag och prata innan Saras svägerska kom för dom skulle planera en möhippa med några till men jag gick innan dom andra tanterna kom för jag fick sån jävla huvudvärk för att jag ätit dåligt. Så gick hem och hällde i mig vatten och en näringsdryck och en norgesic. Hade ingen som helst aptit för mat. Men nu har C hotat mig på face chatten med att komma och ta mig i örat om jag inte äter mat snart också så bäst jag gör det;)


Ska bara slappa ikväll och kolla på Greys och kanske ta en promenad senare så skönt och ut och gå på kvällarna. Ska posta iväg mina lurv lurar till Mary oxå som hon köpt för hennes har gått sönder och jag gillar inte mina, dåligt ljud och dom är stora och klumpiga. Ska vara in plug för min del synd bara att mina älsklingar gick sönder idag måste på MediaMarkt och köpa nya nästa gång jag är i V-ås.


Nej nu dricka upp kaffet sen värma nån mat då!=)

Av Marie - 2 juni 2011 08:26

Jag hade tänkt mig sovmorgon idag, röd dag och inga planer. Men självklart vaknade jag 7.20 klar vaken.Gick och la mig närmare 23.30 igår tog bara en halv nitrazepam för jag ville se om jag klarade mig på det, kände inte direkt av att jag tagit den men somnade efter ett tag i sängen med gos på Sessan och vändande och vridande, men jag sov djupt och bra, vaknade en gång och gick på toa men har inte drömt massa vad jag kommer ihåg iafall. Och kände mig för en gång skull riktigt utvilad när jag vaknade. Det var skönt. Så nu sitter jag här med kaffe och nyhetsmorgon på i bakrunden. Har inga som helst planer för idag.Det känns otroligt skönt.Enligt vädret på tv ska det bli sol och runt 20 grader så ska nog ta en promenad senare och gå förbi och gosa på min prinskorv så är på semester och se om jag hittar några gravljus på blåkulla. Sen om jag går ner på coop idag eller imorn och kollar efter nån blomma att plantera vid systers grav imorn får vi se. Gick förbi kyrkogården på min kvälls promenad igår det stod bara året hon dog på stenen men kom på att jag kollade upp datum förra året i minnes albumet så hade det uppskrivet hemma, och imorn är det 18 år sen hon dog, så Rikard bad mig sätta en blomma där eftersom det inte fanns en ända ynka blomma. Mamma och pappa verkar ha tagit bort sån grav skötsel. Så ska fixa det, går jue vägen förbi kyrkogården minst ett par gånger i veckan så då kan jag gå förbi och vattna.


Sitter med kaffe och en näringsdryck nu för jag hade ingen aptit på frukost knappt sugen på kaffe men måste få igång huvet även om jag känner mig utvilad så är inte hjärnan riktigt med:P Den måste få några muggar kaffe på morgonen för att kicka igång. Funderar på att bädda ner mig i soffan och kolla lite mera Greys men vet inte om jag är så sugen bara slöa runt på nätet är också soft.Eller kanske ta tag i och platta mitt näst intill afro krull. Innan jag klippte bort allt slitet hade det nästan slutat lock sig, det var väl så slitet så det inte orkade men nu är det hemskt igen. Jag är glad att plattången finns! När jag var ung fanns inget sånt ifall inte så man hade egen, frissa hade ingen heller dom fönade håret så rakt det gick. Minns när jag var hos frissan och hon sa åt mig att sätta upp håret med massa toffsar i en rad när det var blött för att dra ut det:p Tack den som kom på plattången! den gör mitt liv lättare haha Ska gå och värma upp den nu och få nån ordning på busket så jag slipper få panik varje gång jag ser mig i spegeln.

Av Marie - 1 juni 2011 18:10

Idag har jag varit duktig och både bytt sängkläder, tvättat ett täcke, och dammsugit, sen varit på blåkulla och bytt sängkläder åt mamma också, lämnade en glad Ozzman där också för han var helt vild här hemma och for högt och lågt och satt på balkongen och prata så misstänkte att han ville ut i det fria och det ville han, vi hade ytterdörren öppen medan jag böt mammas sängkläder och han gick in och ut och när vi satt i soffan och prata så ropade vi båda på honom och fråga vad han gjorde där ute då kom han in och pratade hela vägen in gosade lite med mormor sen la han sig i mitt knä ett tag men hade sen bråttom ut igen i grönskan, när jag åkte hem smög han runt i buskarna och spejade. Så nu får han ha semester i några dagar när det ändå ska bli fint väder=) Jag och Sessan har tjej dagar och myser.


Kom på mig själv med att le stort idag när en person skrev på face chatten, jag gillade henne första och enda gången jag träffat henne men inte tänkt mera på det sen dess men idag kom jag på mig själv som sagt men inget mera speciellt med det, men hon ville ta med sig en gemensam kompis och komma och hälsa på när det passar alla tre. Och det ska bli trevligt=) Jag har inga förväntningar men man vet jue aldrig hihi.


Borde ta och äta lite nu, har jue faktiskt en ost och skink sallad i kylen jag fick av Shero när vi hade hämtat Alex på dagis, mat vid minst tre tillfällen åt mig=)


Ska nog lägga i sängkläderna i maskinen och ta och äta lite sen får vi se vad som händer i kväll. Kanske en promenad senare om jag orkar. Känns så nu iafall kanske kolla på Biggest Loser UK först. Imorn tänkte jag försöka sova länge men lär vakna 5 bara för det. Inga planer alls för imorn, röd dag och allt. Kanske en sväng på stan och kolla den gigantiska våryran haha.


Borde ta mig till ÖB nån dag och köpa dammsugar påsar iafall.

Om Marie


Här bloggar jag om mitt liv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards