Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under juli 2011

Av Marie - 26 juli 2011 18:30
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Marie - 26 juli 2011 14:52

Rubriken beskriver hur jag känner mig idag. Vet inte varför men idag är en blä dag. Var ner på familjeläkarna hos DSK på förmiddan och fick min b-12 spruta och p-sprutan. Sen var jag till pappa och han fixade tutan på min bil så nu har jag tuta igen. Sen åkte jag ner och handla lite men orkade inte åka till Röda Korset som jag tänkt och lämna in påsen med kläder. Åkte hem värmde rester från igår och käkade sen har jag tittat på två avsnitt CSI men har inte riktigt ro till det heller pausar titt som tätt och kollar qx som pinglar lite face och går ut och röker emellan åt. Har en gosig Wilma som kommer och går men hon envisas med att kloa mig i låren och det gör ont så nu ligger hon breve mig ist. Får se vad jag ska sysselsätta mig med resten av dagen. Imorn eftermiddag ska vi iafall ner till Köping och hälsa på mamma igen. Vi åker varannan dag men snart får hon nog komma hem till Soliden trodde hon idag. Enklare och hälsa på då. Sen imorn kväll ska vi upp till Falun på crusing tyckte pappa. Ganska skönt och ha något och göra och slippa sitta och tänka så mycket även om jag blir trött av att vara i farten.

Men natten som var sov jag ganska bra iafall och utan sömntablett skönt nog. Men vakna vid 23.15 och var uppe och virra och visste inte riktigt vad jag gjorde men somnade om.


Nej nu ska jag röka igen, tänkte försöka sluta igen men svårt när oron i kroppen lugnas av det. Annars har jag jue lätt för att sluta men röker inte så mycket iafall.

Av Marie - 25 juli 2011 19:55

Dagen har varit sisådär den började bra men sen har det känts som den gått utför.Vaknade fem minuter innan tele tiden hos barnmorskan gick ut kastade mig på telefonen för att boka tid för p-spruta dom hade inga tider på två veckor så ska få den hos distriktan imorn när jag får b-12 sprutan. Sen åkte jag över till Avesta för att lämna in min sko på lagning som hade en trasig dragkedja, kostar 200 att få den bytt men det är det värt. Skorna var billiga på tradera förra året och köpa nya såna skor skulle kosta minst 600. Och jag tycker om dom massa bara inte tagit mig till skomakarn på evigheter eftersom  närmaste är i just Avesta. Var in på Lindex och kollade efter Bh oxå men dom hade inge kul så chansade på att kanske kunna ha D kupa på HM och det kunde jag! så hittade två st för 129 kr st gillar när man kan få Bhar för såna priser när man är van och köpa för typ 400 st minst på Changes förut. Köpte faktiskt en vit med matchande trosor:P

 Sen hade dom jeans för 99 kr på Ordinarie pris orkade inte prova så chansade och tänkte att jag får byta på torsdag när jag hämtar skon om dom inte passar men dom passade ,kunnat ha en storlek mindre i midjan men då hade nog inte låren passat. Dom var skit snygga-nicka- köpte ett par svarta tights oxå för alla mina är så stora, dom var nästan små men dom får duga, töjer kanske ut sig.


Sen när jag kom hem slö surfa jag och drack kaffe innan det var dags och gå ner och hämta medicin innan pappa hämta mig och vi åkte till Köping och hälsa på mamma. Hon har insett själv att hon bör in på Soliden tex efter hon är färdig behandlad i Köping, så pappa ska ringa till människan på kommunen han pratade med i fredags imorn. När vi kom hem var vi in på Servus och handla sen när jag kom hem lagade jag lite mat med Wilmas hjälp:p Åt kollade ett CSI avsnitt och kände hur ångesten var i antågande så jag tog en cicordinol och gick ut och gick 3.5 km i snabb tackt kom hem svettig och dan och tog en dusch nu sitter jag i pyjamas med kaffe på bordet och slö kollar på Lotta på Liseberg ska svälja ner kl 20 medicinerna och hoppas på att jag får sova utan sömnpiller i kväll. Blir för många kväller i rad annars. Ska höra med Gunn på fredag om hon tror att Seroquel kan vara ett bra sömn hjälpmedel för mig ist för att ta nitrazepam så ofta. Men inte så bra med två neuroleptika heller och vill INTE byta bort cicordinol som funkar så grymt bra på ångesten.


Får se när folksam får tummen ur och betalar ut mina pengar. Orolig att dom inte fått brevet för jag använde ett frimärke från ett annat brev som var ostämplat. Ska nog ringa imorn och höra om dom fått pappret och om det är på gång skönt och veta. När det är inkommet ska jag köpa ny dammsugare för sladden är cp på den skit högen jag har och även om det går och nödlösa så vill jag ha en bättre så det blir roligare och dammsuga:P Sen behöver jag ny mp3 för min håller på ge upp. Men nån jävla smartphone vill jag inte ha även om min tele börjar bli skraltig blir det nog en ny med KNAPPAR:P


Nej nu ska jag dricka kaffe och drömma vidare om en dejt med han den dära.

Av Marie - 24 juli 2011 20:25

På förmiddan blev jag uppbjuden till Erika och Antonpanton på fika så duschade och drog på mig kläder och åkte upp dit på dom två veckorna sen jag var där sist har Anton lärt sig gå. Det går undan i svängarna med små barn. Han var grinig och kinkig först och sur för att han inte fick dra ur disken ur diskmaskinen när Erika plocka ur den, sen satte vi oss i soffan med varsin kaffe mugg Anton fick smaka kaffe av Erika han gillar det, ska läras i tid^^

Sen fick han tag i skeden i min mugg och röck till så jag fick kaffe i hela knät såg ut som jag pissat på mig:P Vi kollade på IgglePiggle tror jag det hette Antons favorit barnrpogram så fort den figuren dök upp sken han upp som en sol och skrattade såååå sött. Åkte hem därifrån strax efter 12 och käkade lunch och käkade mat och pratade med Micke andra Erika och Jessie på msn, sen när Micke drog iväg och skulle rida satte jag mig framför CSI men blev inte så många avsnitt idag. På kvälls kvisten smsa Sara att dom var ute i lekparken om jag ville komma ut och kolla på lill prinsen. Så gick ut och träffade dom en sväng och kollade på Aras, dom hade lott dragning om namnet igår för dom kunde inte enas och ett av Sheros namn vann:P Han var såååå liten och söt fast han vägde hela 4208 vid födseln.Dom fick presenten jag köpt och Sara tyckte om den=)


När vi satt där ute ringde pappa och talade om att hans syster dött i fredags hennes dotter hade ringt idag och berättat det. Jag kan inte påstå att jag sörjer träffade människan för ap många år sen, var ingen vi hade kontakt med på nå vis i princip.Men pappa skulle väl åka på begravningen. Lite trist att man inte har kontakt med släkten men mamma och pappa fick julkort varje år det var väl typ allt.


Jag har bäddat ner mig i sängen med datorn nu för det var bara skit på tv och jag orkade inte se mera CSI idag, Chock för omvärlden jag förstår det men även jag kan tröttna på att lösa mord;) Får se om jag somnar snart eller om jag hittar nått och göra. Kikat lite på tradera men tröttna på det med. Tröttnar på allt idag. Och ingen kul finns det på msn heller. Kanske får lägga mig och pilla navel ludd eller klia mig mellan tårna. Imorn ska jag inte hämta medicin fören 13.30 så behöver inte ställa klockan och gå upp iafall. Sen när jag gjort det ska vi åka till mamma en sväng. Hon ringde mig när jag var på väg upp till Erika och trodde vi skulle komma idag igen, vi var där igår. För hon ville ha aftonbladet. Sa det att vi kan inte sitta och åka varje dag bara för att hon vill ha tidningen är jue ändå en bit så att vi kommer varannan dag får hon nöja sig med. Hennes ben hade tydligen sett bättre ut idag men fortfarande luktat illa. Dom kanske amputerar det med på henne. Men då lär hon inte klara sig så bra så skröplig som hon redan är.Nej nu ska jag inte vara så elak.


Nu ska jag sluta skriva massa onödigt trams och prata med Maria på msn hon anlände just där.

Av Marie - 24 juli 2011 14:48

I natt fick jag sova, la mig redan strax efter 21 igår tog inte så lång tid innan jag somna skönt nog. Tror jag var uppe en gång i natt på toa men minns inte säkert. Sov till strax efter halv nio imorse. Låg och drog mig ett tag med gos Ozzy och gos Wilma innan jag gick upp och drog i gång vattenkokaren för att få mitt kaffe.Satte på fyran för att se nyhetsmorgon men det handlade mest om Norge idag med. Visst det är hemskt det som hänt där men måste Allt på tv handla om det bara för det? Kalla mig okänslig och kall om ni vill men jag tycker det går  till överdrift när allt ska handla om det.


Satt och drack kaffe ett tag sen bjöd Erika upp mig på kaffe och lite skit snack så jag tog en dusch och drog på mig lite kläder och åkte upp dit. Anton går nu det gjorde han inte när jag var där för typ två veckor sen. Han var även så snäll så han slet tag i skeden i min kaffemugg så jag fick kaffe i hela knät:P Han gillar kaffe den unge herrn, Det ska börjas i tid;) Vi kollade på Antons favorit barnprogram IgglePiggle han sken som en sol så fort den figuren kom på tv så gulligt=)

Sen åkte jag hem och åt lunch och satt på msn med Micke,andra Erika och Jessie ett tag, nu kollar jag på reprisen av Sommarkrysset för pappa kom upp igår kväll när det var och satte på magnet lås på mina två köksskåp luckor som inte gått och stänga, men dom låsen funkade inge bra katterna får ff upp sopskåps dörren så i natt vicka Wilma ut kompostpåse -morr- annars brukar hon ta vanliga soppåsen minst en gång om dagen. Nån ful ide hon har.


Skulle till Sara och fika idag och titta på lilla Aras men inte hört nått av henne så får se om det blir nått senare.


Jag vägde mig igår morse gått upp 1.5 kg på en och en halv vecka:S Vet att man kan gå upp i vikt av att öka dosen cicordinol men känns inte som man borde gå upp i vikt av en hög engångs dos:P Eller så har jag samlat på mig vätska igen. Inte ätit massa extra iafall vad jag tänkt på. Men får börja ha bättre koll på maten igen. Och verkligen börja ut och gå mera helt tappat bort det dära med promenaderna sista tiden, visst blev lite promenader med Puffen när han och Maria var här men inga rejäla promenader som jag brukar gå. Kanske borde ge mig ut på en promenad direkt. Fast ska se klart reprisen av sommarkrysset först. Sen får det fan bli en promenad!

Av Marie - 23 juli 2011 03:51

Jahapp i natt verkar det inte vara min tur och sova. Somnade efter halv tolv nångång trots att jag tog sömnpiller strax efter halv elva för att jag kände att jag inte skulle somna av mig själv. Var trög somnat med andra ord. Sen vakna jag halv tre och var klar vaken. Gick på toa la mig igen och försökte somna men snurrade bara runt runt. Så vid halv fyra gav jag upp och gick upp och gjorde en mugg kaffe och tog en nya luft på balkongen. Så nu ligger jag här i sängen med datorn spotify och kaffe på sängbordet. Ska väl försöka sova mera men det känns som det kommer gå dåligt. Fick nån ide om att tvätta fönster men det känns som lite väl stort projekt. Tömma fönstren på saker tömma rummet jag ska börja med på katter och klättra på stege och spraya och torka och skrapa och torka och greja. Men vem vet det kanske blir bäst såhära kl 4 på morgonen:P Får se om det finns nån vettig människa vaken på qx för på msn var det ingen vaken:P

Kanske somnar innan jag hinner dricka upp kaffet.


Tror jag gillar att Magnus lura mig och köpa spotify kan jag lyssna på massa nostalgi musik hur mycket jag vill^^

Av Marie - 22 juli 2011 21:21

Jag kommer hem från sjukhuset och mamma åker in istället.På förmiddan skickade pappa och distriktan iväg mamma till Köping för nu klarade hon sig inte alls hemma tog sig inte ur sängen själv eller nånting. Och hennes sår på benet hade blivit sämre igen under veckan och nu luktade det tydligen illa tom. Så nu får vi se hur länge hon blir kvar i Köping, men pappa har pratat med kommunen och skickar dom hem henne från Köping får hon komma till Soliden, ett äldre boende som har korttids avdelning också.Vet inte om det är sån plats dom ordnat eller permanent.Men får se om hon återhämtar sig först, hon ringde mig på eftermiddan och var ganska borta och slut. Hon har tydligen ätit och druckit dåligt sista tiden också för att hon har velat undvika att gå upp på toa berätta pappa. Hon ramla jue förra helgen så jag och Maria fick åka dit och försöka hjälpa henne upp men det gick inte så vi fick ringa ambulansen som kom och fick få upp henne från golvet men då tog dom inte med henne för dom trodde inget var fel. Sen rasa hon ihop på toa igår och då körde dom upp henne på lasarette här och röntga men inget var brutet så hon fick åka hem igen trots dåligt allmän tillstånd helt sjukt att dom skickar hem en så dålig person! Men nu får vi se vad dom gör i Köping först sen hur det blir.  Hon är av segt virke iafall men nångång ger väl även det segaste virket upp.


Av Marie - 22 juli 2011 13:15

Ja då var det dags för en sumering av äventyret i tisdags då. Jag minns dock inte så mycket mer än att jag kollade på Allsång på Skansen och satt med datorn, tror jag gick och la mig sen men vet inte, sen nångång under kvällen tidiga natten "vakna jag till" av att jag satt och försökte skära i armen men det inte gick så bra, såg tomma piller burkar på rums bordet och kände mig lätt groggy insåg att det bara var och ringa 112, ringde och dom skicka ambulans, minns att hon jag prata med bad mig gå ner och ställa upp porten så det gjorde jag sen efter en stund kom ambulans männen minns att jag släppte in dom och satte mig på soffan i hallen och försökte förklara läget men hade börjat sluddra sen är det bara totalt svart tills onsdags efter middag när jag vakna och dom tala om att jag var på IVA i V-ås jag hade en tub i halsen för andningen som jag tyckte var jätte hemsk för jag kunde inte andas normalt och det kändes som jag skulle spy men inget kom upp när tuben satt där, försökte dra ut den men en sköterska hindrade mig, dom sa att en läkare skulle komma och dra ut den sen vände sig sköterskan bort och då var jag där och lossa tejpen från kinden och drog ut tuben i alla fall. Det var skönt och bli av med den. Men sen gled jag in och ut ur sömn eller om det var medvetslöshet ff jag vet inte långt in på kvällen dom la mig på sidan emellan ut för att jag inte skulle få ligg sår minns jag sen sent på onsdag kvällen kom en människa från psyk och bedömde mig om jag kunde flyttas till Mava utan vak. Och det kunde jag så dom flyttade mig sent på kvällen men det minns jag inte heller.


Vaknade på Mava på igår morse av att dom skulle ta blodprov eller hade små vakna några gånger för dom kolla tempen hela tiden för jag hade feber tydligen. Men när dom skulle ta blodprov fick jag vakna till för dom fick sticka 8 gånger! innan dom fick sina två rör med blod och var 3 olika som stack. Både i händer och fötter jag har verkligen blivit svår stucken. Gunn funderade på idag om det är nån av alla mina intoxer som gjort kärlena känsliga eftersom jag inte varit svår stucken förut. Fick komma från Mava till psyk på bedömning vid 15 igår och psyk bedömde att jag kunde åka hem för jag var inte psykotisk längre och jag ville inte ta livet av mig även om jag inte visste varför jag gjort intoxen som var rejält allvarlig eftersom jag tagit såna extrema mängder av det jag tagit. Men det är skönt och vara hemma och få ligga i soffan med gosiga missar och kolla på CSI det är vad jag behöver! Jag kanske blev för stressad av allt som hände på några dagar även om det var trevliga saker men jag är stress känslig det vet jag. Men jag har svårt att hantera det ibland och kör på ändå.


Men idag lämnade jag in all kvar varande medicin till Gunn tom mina panodil så jag får be om det från henne om jag behöver. Men som hon sa idag oxå, när jag bestämmer mig för att samla på mig är det svårt och hindra mig men hon skulle se till att läkaren Alltid skriver hämtas och hand has av Ssk på recepten nu så jag inte kan bli frestad att hämta ut något.


Nu ska jag göra mera kaffe och krypa under filten med Wilma och Ozzy som är dom som vill gosa med mig och kolla på mera CSI=)

Om Marie


Här bloggar jag om mitt liv

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12
13
14 15 16 17
18 19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards