Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under februari 2012

Av Marie - 25 februari 2012 08:46

Igår kväll gick jag och hoppa i sängen redan efter 19 tiden tänkte se postkodmiljonären och The Voice men jag somna innan postkodmiljonären var slut XD Kom på iden att sova med en kudde under knäna så kanske jag inte skulle få lika ont och ta mig fane mig det hjälpte inte alls lika ont när jag skulle upp i natt och imorse. Visst gör det ont  men jag kommer upp på första försöket och utan att vilja avlida. Det känns skönt som faaan.Hoppas det håller sig på denna nivå då kan jag hantera det men med min otur kommer väl den kolosala smärtan tillbaka=(


Sov ända till 7.40 imorse det var skönt berodde nog på min coctail av citodon stesolid och theralen igår. Kan även vara stesolid som tar bort värsta smärtan.


Nej usch nu orkar jag inte skriva mera ska ägna mig åt mitt kaffe och msn prat med Jezzie=)


Av Marie - 25 februari 2012 08:46

Igår kväll gick jag och hoppa i sängen redan efter 19 tiden tänkte se postkodmiljonären och The Voice men jag somna innan postkodmiljonären var slut XD Kom på iden att sova med en kudde under knäna så kanske jag inte skulle få lika ont och ta mig fane mig det hjälpte inte alls lika ont när jag skulle upp i natt och imorse. Visst gör det ont  men jag kommer upp på första försöket och utan att vilja avlida. Det känns skönt som faaan.Hoppas det håller sig på denna nivå då kan jag hantera det men med min otur kommer väl den kolosala smärtan tillbaka=(


Sov ända till 7.40 imorse det var skönt berodde nog på min coctail av citodon stesolid och theralen igår. Kan även vara stesolid som tar bort värsta smärtan.


Nej usch nu orkar jag inte skriva mera ska ägna mig åt mitt kaffe och msn prat med Jezzie=)


Av Marie - 24 februari 2012 07:40

Smärtan i knäna vägrar ge sig idag trots 2 citodon innan jag klev upp. Jag vill bara gråta varje gång jag måste resa eller sätta mig. Det hära är inte kul!Jag är en gnäll kärring idag bara så ni vet.

Av Marie - 24 februari 2012 05:20

Fy fan vad mina knän har gjort ont i natt så fort jag rört mig har jag känt hur det värker eller rent ur Smärtar. Tog mig upp vid halv ett på toa utan allt för stora problem. Men nu vid 5 när jag skulle upp tog det utan överdrift säkert 10 minuter innan jag lyckades resa mig ur sängen. Tog två citodon direkt jag vakna men sen behövde jag jue på toa så dom hann inte verka. Och först igår kväll tog jag en kände inget sen en till kändes som det blev bättre men det gjorde ont ändå men jag kunde jue röra mig. Var snällt av läkaren och skriva ut såna starka grejer han sa bara när han ringde att jag det han skrev ut fick jag inte blanda med vanlig alvedon. Snacka om chock när jag logga in på apoteket.se och såg vad han skrivit ut. Men på axeln biter dom bra den gör knappt ont ett tag efter intag. Så ett bekymmer mindre. Men att kunna resa och sätta sig och böja och räta ut benen utan att gråta vore trevligt. Ska strax gå och se om Ozzy vill in och fasar redan för trappan. Tog hundra år ner för den när han skulle ut.


Idag ska jag börja föra matdagbok i hälsovakten oxå. Men tror jag skriver upp allt på block under dagen sen för in det på kvällen blir så mkt pillande i data programmet annars. Dryg bara om jag ska värma matlåda och veta hur mkt det är av varje sak. Kanske får spara på matlådorna och laga ny mat och väga det då när jag gör i ordning sen räkna ut hur mkt det blir per matlåda. Jaja det löser sig nog. Såg att dietisten satt upp som mål att jag ska gå ner 3 kg på dom hära veckorna jag för matdagbok så får hoppas det funkar om jag går ner mera blir ingen lyckligare än jag. INGA byxor passar nu utan att sitta åt hårt som fan. Så blir tights och toppar och kjol men har en kjol jag kan ha och så köpte jag en klänning i lördags på hm. tom mina långa gina linnen är lite för tighta. Men inge kul och köpa massa nytt när jag tänkt mig att gå ner i vikt igen. Men nått enstaka plagg kanske jag ska klicka hem på ellos. fick nån bra rabatt erbjudande där.


Nej dags och hanka sig ut och se om Ozzy ska in.

Av Marie - 23 februari 2012 17:30

Tog mig inte till FNS idag heller, ångesten höll mig kvar i soffan med sina klor och talade om att jag ändå är för värdelös för att klara av det. Funderar på att hoppa av det går jue ändå aldrig dit nästan. Ska ta upp det med Malin på onsdag när vi har nästa terapi samtal. Ångesten har kommit och gått idag när jag insåg att det var Imorn jag bokat tvättstuga och inte idag höll jag på börja gråta över en sån banal sak. Jag har jue inget och göra den tiden imorn eller så det spelar ingen roll men när det inte går som planerat rasar allt.

Men tog mig samman med lite hjälp och satt vid datorn och framför tvn. Åt lunch sen tog jag och Erika,Anton och Ida en promenad i det härliga slaskiga vår vädret innan jag skulle till dietisten. Då tog dom en fika på sjukhuset ist.

Fick sitta och vänta över en kvart hos dietisten innan jag fick komma in för hon var seg med patienten innan.

Väl inne gick hon igenom vad Dr Östberg skrivit i remissen, han ville att jag skulle göra en vecka med "Hälsovakten" ett program på näte man fyller i allt man äter. Men dietisten hade ingen ny tid fören 15/3 så ska fylla i det tills dess. Blir mkt vägande av allting och i fyllning men det ska nog gå. Och det gör det mycket lättare att inte små äta och äta för mycket onyttigt när man måste redovisa det. Hon sa att jag nog inte skulle få inloggningsuppgifter fören måndag tisdag för hon hade så mycket och göra men har redan fått det så börjar imorn.


Ringde FLE i morse om mina onda knän och axel eftersom naproxen dosen och alvedon läkaren satte in i tisdags inte hjälper har svin ont varje gång jag ska böja och räta ut benen ändå och axel är inte helt okej. Så vid 16.30 ringde läkaren upp. Han sa att jag skulle ta naproxen tre ggå dagligen ist sen skulle han skriva ut nått starkare än alvedon men han sa inte vad jag och frågade inte tänkte att det blir väl tramadol eller nått. Så när jag kolla på apoteket.se hade han skrivit ut citodon! Var nyss ner på apoteket och hämta dom får se om dom hjälper. HOPPAS verkligen det. Egentligen tycker jag inte om att ta så starka saker men smärtan är så pass jävlig att det är värt det.


Nej nu ska jag fixa en middags macka, rostad macka med ost och kallrökt lax^^

Av Marie - 22 februari 2012 18:28

Dagen har gått fort först psyk sen handla lite slappa, sen barnvakt åt Anton ett tag medan Erika handla, den ungen är verkligen TOK MYSIG. Sen hem och äta lite lunch innan jag och pappa åkte till Köping och hälsa på mamma.

Kom hem varvade ner lite släppte ut korven en sväng. Fixade mat fick mega ångest över att jag skulle äta igen fast jag hållit måltiderna rätt bra sista dagarna utan små ätande mellan målen. Men fick i mig min lax och mos. Och imorn ska jag till dietisten och prata lite. Får se om hon kan hjälpa mig lägga upp ett bra matschema som faktiskt kan funka.


Nu ska jag se klart Biggest Loser sen krypa ner i sängen vill inte vara med mera ikväll ångest så det heter duga trots 40mg theralen och 5 mg stesolid.

Av Marie - 22 februari 2012 09:51

I helgen kom förkylnings monstret och hälsade på mig. Låg total däckad både söndag och måndag. Pappa fick köra mig till psyk i måndags och hämta medicin nå samtal orkade jag inte med så avbokade det så Malin blev så chockad så hon ringde upp på våran tid och frågade hur det var för tydligen har jag aldrig avbokat nån tid genom åren. Men när hon hörde hur jag lät förstod hon att jag inte orkade:P

Igår låg jag så gott som hela dagen men satt uppe ett tag men sov mesta dels av eftermiddagen och däcka tidigt på kvällen. Vakna 6.40 imorse och orkade faktiskt gå upp så gick upp och gjorde kaffe och satte mig vid datorn. Hade fått en ny tid hos malin 8.15 idag så tog mig dit och vi hade ett bra samtal som gav en hel del gick igenom ångest och rädslor och skrev upp en massa meningar och saker på ett stort papper. Fick en hel del att fundera på.


Sen åkte jag ner och köpte bröd och lite små godis men när jag kom hem var jag inte sugen längre så slängde in det i skåpet och gjorde smörgåsrån och kaffe till mellis. I eftermiddag ska jag och pappa antagligen åka ner till mamma i Köping hon blev inlagd igår för att hon hade svårt och andas. Visade sig att hon hade både hjärtflimmer och en propp i ena lungan. Så dom håller på behandlar det. Ska försöka hinna tvätta i eftermiddag oxå eller om jag bokar om det så vi inte ska åka mitt i tvättandet. Men borde hinna tvätta innan ska bara köra handdukar.


Nej nu ska jag ägna mig åt mitt kaffe och fortsätta hosta ur mig lungorna.

Av Marie - 18 februari 2012 17:56

Nu är det riktigt synd om mig, snorar,hostar har ont i bihålorna ända ner i halsen och känns som feber men kan inte kolla tempen för den ska man ha i munnen och munnen stängd men jag kan inte andas med näsan så liiite svårt och få till en korrekt temp. Men vi kan konstatera att det är synd om mig -nicka- kurerar mig med alvedon naproxen vatten och strax kaffe.


Åkte hem från Jessie redan i dag för hon var trött och hängig och Leah var inte på sitt bästa humör.

Vi var på Tuna Park och sprang runt lite letade en lila hårfärg vi såg på Hm i V-ås förra månaden men hittade den inte där så köpte en röd/svart. Men så när jag åkte hem åkte jag över V-ås för det snöa så jäkligt så ville inte åka små vägarna så gick in på Hm på Erikslund där hade dom den lila:D Så köpte jag en enkel svart trikåklänning för jag hade guldbonus på 150 och handla för sen hade jag 20% på kosmetika och 20% på valfri vara så gick på 147 för båda:D


När jag kom hem släpade jag in allt. Insåg att jag glömt mobilen i bilen och fick gå ut igen. Sen packa jag upp allt kaffe jag köpt, Willys hade köp 3 betala för 2 på mitt snabb kaffe så köpte en laddning igår och en till i Sura idag så nu borde jag klara mig hela månaden haha.


Nej hämta kaffet som är klart torka håret med handduken och se hur det blev och krypa upp i soffan med kaffe muggen.



Ovido - Quiz & Flashcards