Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under mars 2012

Av Marie - 16 mars 2012 06:21

Halledelulija, jag fick sova till 5.45 i morse och sov rätt okej hela natten. Var vaken igår och såg hela biggest loser:D Sen slockna jag duktigt fort iofs men ändå vaken till 22;) OCH lyckades sova till 5.45 jag brukar alltid vakna tidigare jue senare jag somnar. Men nu känner jag mig nästan utvilad. Men foten gör GRYMT ont fan värre än knäna, när jag känner uppe på foten gör det så ont så jag skriker. Så bäst jag inte klämmer på den:P


Ska hämta medicin kl 9 sen lämna prover som jag inte hann igår för det var sån jävla kö innan jag skulle till dietisten. Hon tyckte för övrigt att jag åt för mycket mackor men det hade jag räknat med. Hon tjata om att jag skulle äta ägg fast jag inte äter gulan. Känns jue lagom slöseri och köpa hem ägg och slänga hälfte när man kokat dom, sen ska jag erkänna att jag inte kan koka äggXD Men mamma och pappa har nån smart grej man lägger i kastrullen som ändrar färg när äggen är klara så kanske kan få en sån om dom ff har en över. Sen skulle jag äta makrill i tomatsås men det kan jag gå med på. Och yoghurt och flingor ist för mackor det går jag oxå med på. Men INTE naturell osockrad yoghurt för de är så jävas urt och äckligt. Hon ville helst att jag skulle sluta med allt vad socker heter men så kul ska vi inte ha. Har jag kunnat gå ner i vikt förut med att äta Allt i lagom mängd ska jag fan kunna det igen. Bara dra ner på det dära med mackorna som sag.


I eftermiddag ja eller vid 17 tiden kommer J från V-ås och ska hälsa på. Ska bli kul och träffa honom se hur det går. Jag har inga stora förväntningar och tänker INTE rusa in i nånting igen så ni behöver inte oroa er för det:p Vi har pratat om det och han är på samma våglängd.


Nej usch nu ska jag prata vidare med Mattias på msn och dricka kaffe och ladda för att ut sen.

Av Marie - 15 mars 2012 06:50

Jahapp vakna vid 5 tog säkert en kvart att flytta vänster armen så jag kunde ta mig ur sängen. Kul kul. INTE.


Har ätit frukost och druckit ett par tre muggar kaffe. 9.30 ska jag vara hos dietisten innan det ska jag lämna prover och det brukar kunna vara rejäla köer dit på morgonen så får väl åka vid 8.30 Fixar inte att gå ner med min fot och vill inte tjata om mera skjuts på pappa om han ens är hemma. Så ska ge mig på bilkörning, är jue inte långa biten så borde gå bra. Men FAN vad jag vill kunna gå gå gå gå. Men idag är knäna riktigt "risiga" oxå. Och foten tar kål på mig.

Får se vad dietisten säger har inte gått ner så mkt som hon satt upp som mål men det är det dära jävla kvälls och nattliga ätandet som förstör det mesta. Måste få ordning på det. Nej nu ska jag på nå vis ta mig ur soffan och på toa. Ont ont lär det göra.


Jäkla tur att jag inte har den dära hunden jag saknar enorm ibland nu när jag inte kan gå! Ozzy rastar jue sig själv:P

Av Marie - 14 mars 2012 05:34

MIn blogg har verkligen blivit mitt gnäll forum. Men jag måste få ur mig all smärta på nått vis när alla jävla piler inte hjälper. Jag är SÅ jävla less på att ha ont. Jag Vill Kunna Gå Promenader. Jag saknar min långa promenader så det gör ont i hela mig men framför allt foten sätter stopp för det. Knän kan jag hantera smärtan i när jag går men inte fot jäveln.

Kl 8 idag är det jag som ringer ortopeden och frågar hur länge jag får vänta på en tid dit och hoppas jag får prata med nån som förstår läget och kan svenska. Jag är riktigt less på den dära läkaren upp på FLE som knappt förstår vad man säger och motsäger sig själv i en och samma mening med vad man ska göra.


Igår däcka jag redan vid 20 hade så ont så jag inte fixae och vara vaken. Vaknade ett par gånger och vid 00.30 tog jag en sömntablett ihop om att få sova längre än till 3-4 och fick sova till 4.30 så jag ska väl vara nöjd. Men ont gör det. Och igår morse ringde jag mamma 7.15 för att gnälla hur ont det gjorde hon blev livrädd när telefonen ringde så tidigt och trodde något hänt. Så ska nog avvakta med att ringa idag:P


Nu ska jag prata vidare med söt Jackie på msn hon är oxå vaken=)


Av Marie - 13 mars 2012 17:14

Idag var det äntligen dags och gå till frissan, TUR att hon är i huset nedanför för jag tog mig knappt dit och hem. Men fin i håret vart jag=)

Titta själva:

 

Jag måste så klart knasa mig på bilden som blev bäst på håret:P

Har halv sovit i soffan ett tag på eftermiddagen sen för ett tag sedan ringde läkaren från FLE det gick inte och skynda på remissen till ortopeden men han påstod att jag nog inte skulle behöva vänta så länge för ortopeden kom dit fleeera gånger i månaden hette det i dag, i fredags sa han Ett Par gånger i månaden. Så imorn bitti är det jag som ringer ortopeden och hör om dom fått remissen och hur fort jag kan få komma. Sen vägra han fatta problemet med tramadol receptet . Ena stunden skulle jag äta den dosen han sa i fredags nästa skulle jag dra ner på dom för jag var så ung. Sen skulle jag äta dom igen med panodil Och alvedon. DA det är samma sak så pratar han om att skydda levern!


Nej nu ska jag prata vidare med söt på msn.

Av Marie - 13 mars 2012 04:32

Det hära börjar nästan bli just skrattretande, inatt vakna jag 3! och lyckades halv slummra nästan till strax före 4 då gick jag upp för kroppen gjorde så ont. La mig i soffan tänkte om jag skulle få slummra lite till men kroppen värker och värker så det blev inget med det. Så nu sitter jag här med mitt kaffe och musik.Funderar på att se ett avsnitt CSI NY har ett kvar på skivan som sitter sen är det bara en skiva kvar så är det slut=(


Ska och klippa mig 10.45 idag:D Ser faktiskt fram emot och se hur det blir när Allt slitet kapas. jag är beredd på att bli korthårig men då är det bara att börja spara ut på nytt och ge fan i att bleka håret!


Nej CSI NY var det och kaffet som jag just gjort i ordning en hel vattenkokare och tagit in så jag slipper resa mig och plåga mig själv.

Av Marie - 12 mars 2012 17:44

Imorse vakna jag inte fören 5.45 kändes skönt och få sova så länge. Sen behövde Erika hjälp med att passa Anton medan hon rände upp och ner i tvättstugan så hon slapp släpa med den sjuka stackarn hela tiden, så gick över till dom vid 7 men fick gå hem vid 10 för jag hade så ont och behövde ta värktabletter. Kände mig elak som lät henne släpa med honom sista gångerna=( Jag borde hållit ut. Men får hoppas det gick bra.

Sen åkte jag till blåkulla och hämta en sak fanns inte ens chans att jag skulle fixa och gå för idag gör både foten och höger nä ruskigt ont. Ringde FLE som ringde upp vid 8.30 för att höra om dom kunde skynda på remissen till ortopeden men fredagens besök var inte ens journal fört än. Så fick en teletid med läkaren imorn eftermiddag sen skulle jag även få försöka få honom att förstå att jag Måste ha Nytt recept på tramadol fast jag har ett uttag kvar men eftersom han höjt dosen så räcker det inte ända tills jag får ta ut nya.


Åkte ner och handla på lunchen gick från Lidl till coop och bara det tog död på mig. Sen skulle jag försöka gå ner till psyk men kom 50 meter sen vände jag och tog bilen. SÅ JÄVLA FRUSTREANDE jag vill gå och röra mig i detta härliga väder! Får ångest av att bara vara still. Och nyss kom en rejäl ångest attack och hälsa på. Fick peta i mig stesolid och hoppas det hjälper. Sovit flera timmar på eftermiddagen med uppvaknande för samtal från mormor sen från mamma och efter att mamma ringde kunde jag inte somna om fast jag ff var skit trött. Men nu ska jag försöka hålla mig vaken. Vill se Maria Wern ikväll! Men det är väl att begära för mycket=/


Imorn ska jag och klippa mig:D Har tid 10.45 får se hur mycket hår jag blir av med ska säga åt henne att kapa ALLT slitet även om jag blir kort hårig. Sen ska jag sluta bleka håret och förstöra det, nu när jag hittat den röd/svarta färgen som även biter på svart hår tom. Så kan färga mitt mörk mörk bruna egna hår och ändå få färg=) Har just tvätta håret och haft balsam i länge så det är rent till imorn. Funderade på att göra det innan jag gick dit imorn så jag kom med blött hår men så tänkte jag att hon kanske vill ha det torrt så tvättade det nu.


Nej nu ska jag försöka döda ångesten med mera kaffe. Tror jag får ångest för att jag inte kan röra mig som jag vill. HATAR att bara sitta still.

Av Marie - 11 mars 2012 07:19

Ja dags för dagens gnäll då, eller kan börja med går dagen:P En 35 minuters promenad var INTE vad min fot uppskatta fick så ont sen så fick be pappa komma med mina gamla kryckor som mamma brukar ha när hon ska ut. Idag känns foten lite bättre så haltar mig fram utan kryckor men vågar inte utmana ödet och ge mig ut och gå även om jag VILL röra på mig. Och blir det fint väder blir jag ännu surare över att behöva sitta inne -grumsa- Men men varken fot eller knän är väl i form för motion vänster knä har fått nån "bulle" på utisdan såg jag igår när jag skulle smörja dom med tigerbalsam och det knät "knastrar" även mer eller mindre varje gång jag reser mig.


Ringde 1177 igår kväll för jag hade så ont så jag grät men fick till svar att akuten är till för traumafall så jag får ringa FLE imorn och be dom skynda på ortoped remissen så lär få plåga mig igenom ett flertal dagar till med smärtor i knän fot och axel innan nått Kanske händer. Och äta verkningslösa piller eller så hjälper dom lite men jag inte märker det för att det ff gör ONT. Men kanske vore snäppet värre utan för är jue faktiskt värre på morgonen innan jag får i mig morgon dosen piller. Men jag tycker inte man ska behöva gå och ha såhära ont!!


Jag var faktiskt vaken genom hela melodikalaset igår oxå:D Nickade till lite på slutet men såg att Loreen vann precis som jag hoppades:D
Vakan 4.10 imorse och hade så ont att jag inte fixade och ligga kvar i sängen så gick till soffan ist men kunde inte sova där heller så fixade kaffe och kollade på ett par avsnitt CSI NY.

Nu är det lite folk vakna på msn så det är trevligt=)



Av Marie - 10 mars 2012 10:56

Ja än så länge idag har jag lyckats dammsuga heela lägenheten på ren envishet med min axel blev mkt dra den med bara höger armen. Sen vattnat alla blommor och plockat bort ledsna blad, vilket gjorde att Stella tyckte det var fritt fram och tugga på dom igen MORR på henne sa jag då slutade hon faktiskt=)

Sen halv slumra jag lite på förmiddan i soffan. När jag har ätit lunch ska jag nog försöka mig på en promenad innan jag går till mamma, knäna gör inte direkt ont när jag går idag bara vänster foten som gör ont men den ska jag nog kunna plåga igenom en liten runda iafall så jag får känna mig lite nyttig.

Nu återgår jag till mitt goa kaffe. Tänkt på en sak står på snabbkaffe påsen att det räcker till 100-120 koppar undra hur många det räcker till åt mig som tar ett helt kaffe mått åt gångenXD kanske borde räkna nångång:P

Ovido - Quiz & Flashcards