Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under mars 2012

Av Marie - 10 mars 2012 06:16

Inget slår väl att gå upp 4.40 en lördag morgon. Men för mig är jue dom flesta dagar lika förutom att nyhetsmorgon inte börjar fören 8 på helgerna -muttra- Somna vid 20 igår vakan vid 22.40 såg slutet på The Voice sen har jag halv sovit hela natten för det har gjort ont så fort jag rört mig. Så där vid 4.40 gav jag upp och gick upp. Axeln känns värre och värre men knäna håller samma "status" såhära på morgonen dom blir bättre fram på eftermiddagen sen börjar det om på kvällen igen. SUCK. Önskar man kunde söka akut  detta jävla landsting utan remiss från 1177 eller FLE men 1177 säger att jag måste ha remiss från FLE och dom tycker inte jag behöver nån. Hoppas jag inte behöver vänta allt för länge på en tid til ortopeden. Men det lär väl dröja. Jag bara gnäller och gnäller men jag orkar inte med detta snart!


Dagens projekt blir att dammsuga får nog göra som mamma sa och ta en bit i taget även om jag oftast är envis och vill göra allt på engång. Men det lär inte min axel gå med på så får ta små bitar i taget för nu Måste det verkligen dammsugas här.


Idag gör inte knäna så ont när jag går men lär inte bli nå lång promenad ändå för foten gör ff ont=( Jag vill ut och gå!!

Av Marie - 9 mars 2012 16:06

För det första fick jag vänta över en halvtimme på den dära jävla läkaren som knappt går att förstå, sen så vägrade han göra så mkt han sa åt mig att fortsätta med naproxen fast jag sa att dom inte hjälper och lika med tramadol jag skulle ta dom regelbundet så skulle smärtan försvinna påstod han. Så skulle han skicka remiss till ortopeden men denne var tydligen bara här ett par gånger i månaden så kan ta tid och få en tid säkert även om han påstod att det nog inte skulle ta så lång tid. Ville byta naproxen mot Orudis retard men det gick han inte med på.

Frågade om det kunde vara reumatisk men det örat stängde han av. Så summan av det hela är att jag har lika ont ff och får vänta på en remiss till ortopeden och knapra piller som inte funkar för att Kanske få liiite lindring.


Av Marie - 9 mars 2012 06:30

I natt har jag återigen sovit som skit, första 2-3 timmarna sover jag bra sen vaknar jag så fort jag rör mig minsta lilla, lärt mig att om jag sover med onda axeln/armen ovanför huve så gör den mindre ont men svårt och hitta en bekväm ställning då eftersom jag har svårt och sova en hel natt i samma ställning, och knäna skriker minsta lilla jag rör benen.

Men idag ska jag till läkaren, ska kräva röntgen av knäna och en remiss till ortopeden och hoppas den remissen inte dröjer allt för länge, tror dom bara har ortoped här ibland. Det sa iafall SSK åt mig att kräva när jag fick tiden. Axeln känns lite bättre efter fyra tramadol JAG VET det är för många men har man så ont så man vill gråta så fort man rör sig gör man vad man kan. Smörjt med tigerbalsam oxå så det gör det lite bättre med men den effekten sitter inte i så länge tyvärr.


Och jävla snö har vi fått ute igen!! Jag Vill inte ha det! Men hoppas den försvinner i helgen när det ska bli fint väder igen, Inte för att jag fixar och ut och gå i nuläget men bara att se snön gör mig deprimerad för mindre, jag var så glad när vi fick barmark! Men men det är bara början på Mars så vad ska man förvänta sig men när denna snö är borta får det fan vara slut på det!


Nu ska jag dricka kaffe och vänta på att nån vaknar och kommer in på msn. Själv har jag varit vaken sen 5.30 var halv vaken så fick jag ett sms så jag vaknade helt. Var vaken igenom hela Biggest Loser Sverige igår:D Men sen däcka jag ganska fort:P Men vaken lääänge för att vara jag:P

Av Marie - 8 mars 2012 17:14

Nu är jag redigt less på det hära, nu gör speciellt vänster knät redigt ont tom när jag går. La om det benet  soffan i morse så bara knaka det till i det sen när jag kom ut och skulle gå ner till Norrby Teater kände jag hur ont det gjorde. Tog över en kvart och komma ner för backen dit i vanliga fall tar det inte ens 10 minuter.


Gick hem från teatern efter en halvtimme typ AL hade sagt till Malin att det inte brukar vara så mkt folk där så det nog skulle passa mig men självklart var det Massa folk idag så jag fixade inte att stanna kvar. När jag satt där kom Sms om mitt ellos paket, räkna ut rätt fort att jag inte skulle fixa att gå och hämta det och vågade inte köra bil om nått skulle hända med knäna så ringde pappa och sån tur som jag hade var han just på väg hemifrån så han kunde köra mig.

Hade beställt två längre toppar och två klänningar att ha till tights eftersom jag ännu inte kommer i några av mina byxor och allt passa en del lite väl stort eftersom jag tog i på storleken men hellre för stort än för tight.


Nej nu ska jag vila och hoppas stesoliden låter axeln slappna av lite och dricka mitt kaffe. Sov en stund mitt på dagen men sover gärna lite mera nu så jag orkar se biggest loser ikväll för verkar inte vara nån repris imorn=(

Av Marie - 8 mars 2012 07:27

Nu har mitt vänstra knä börjat knaka och knäppa oxå när jag böjer och rätar ut det känns lika skönt som det låter. tigerbalsamet som jag köpte igår efter råd av Amalia känns inte alls på knäna men på axeln bränner det och svider så där gör det nog verkan. Synd bara att effekten inte sitter i så länge.

Och min fot gör ff ganska ont så ska gå lite mindre ett par dagar om jag fixar att göra det:P

Ska gå på FNS idag iafall om dom fortfarande håller till på Norrby Teater ska strax ringa och fråga. Kaanske blir en rund promenad dit då så jag får bränna lite kalorier idag. Igår blev en riktig skit dag åt som en galning på kvällen.Så idag är det skärpning som gäller. Kan fan inte köpa hem såna dära Allevo bars för dom är så goda så jag trycker i mig dom i en rasande fart. Köpte nån ny marabou choklad igår "mandel split" hette den men tyckte faktiskt alevo baren var godare än den, jag måste blivit knäpp:P Men det är iafall mindre kalorier i en allevo bar än en choklad kaka.


Nej nu ska jag ringa FNS och höra om dom är där än vill säga.Vet inte när dom börjar på morgonen, men ringer jag nu kanske det är AL som svarar hon som vet om dom nya planerna bäst eftersom det var henne Malin gjorde upp med.

Mera kaffe behövs oxå således måste jag resa mig suck pust stön AJ.

Av Marie - 7 mars 2012 05:33

Dags för dagens gnäll. Däcka tidigt igår igen, och det är nog tur för det är bara dom första 2-3 timmarna jag verkligen Sover resten av natten vaknar jag det minsta jag rör mig för axeln gör ont knäna gör ont och hur jag än ligger gör nått av dom ont och det är inte kul vill jag lova.Hoppas läkaren har nån bot på det på fredag men jag tvivlar. Får väl på sin höjd en röntgen remiss som tar flera veckor innan det blir nått av. Nå starkare medicin har han väl inte och ge mig.


Tog mig en dusch nyss och det var inte lätt och komma i och ur badkaret när man knappt kan böja och räta ut benen. Men fan vad skönt det var med värmen. Hade jag vågat lägga mig ner hade jag tagit ett bad men då hade jag nog inte kommit upp:P


Idag blir det medicin hämtning, hoppas på att ellos paket kommer så jag får hämta det. Laga potatis och köttfärsgratäng. Gjorde köttfärsröran i går men orkade inte stå och skala och skiva potatis lär få göra det i omgångar ändå idag. BORDE verkligen dammsuga oxå men drar mig för det med den hära armen men ska ge det ett försök. Så ska jag väl hälsa på mamma. Och försöka gå en del foten gör peppar peppar mindre ont i dag men igår kväll var jag redo att hugga av den. Nej nu orkar inte min arm skriva mera blir kaffe och musik. Och kamma ut det trassliga skatboet.


Av Marie - 6 mars 2012 05:29

Ja eftersom det hära är MIN blogg så Får jag gnälla. Axeln har gjort ont hela natten det strålar ut i armen ända ner till armvecket och bränner och sticker. Och knäna gör ont så fort jag rör på mig. Sover med en kudde under knäna så då blir det lite bättre men kan inte vända mig direkt får då skriker både knän och axel. La en kudde under armen igår kväll oxå men det hjälpte bara en stund.

Som tur är ska jag tillbaka till läkaren på fredag och kolla upp det mera, och SSK jag prata med på FLE igår skulle skriva en notering om att jag borde träffa en ortoped och röntgas. Så jag hoppas hon gör det annars får jag väl säga det själv.


Och igår eftermiddag när jag var ute på dagens andra promenad börjad det göra ont under vänster fot oxå när jag gick. Är detta verkligen sant? Kände av det inne oxå. Kroppen kanske inte hänger med på alla promenader jag börjat med sista tiden? Men då får den fan börja göra det för jag ger mig inte! Vikten ska NER och jag ska kämpa arslet av mig för det äta bättre och röra på mig, och kan jue tyvärr inte cykla med knäna=( Så får bli mera promenader. Fundera på att ge mig ut på en nu men tror knäna är för "morgon trötta" än för att jag ska fixa det. Får nog vänta nån timme iafall.Kanske vänta tills det är ljust oxå.


Nej nu har jag gnällt färdigt:P

Men tyvärr gör det lika ont för det XD

Av Marie - 5 mars 2012 06:58

Fy fan vad jag sovit skit i natt axeln har gjort ont hur jag än legat och knäna har gjort ont så fort jag försökt röra på dom. Ska ringa FLE direkt kl 8 och höra om läkaren kan ringa mig eller träffa mig och känna och klämma mera, måste få nått annat anti inflammatoriskt ska föreslå orudis dom har jag haft förr och dom har varit bra. Orkar inte ha så hära ont så fort jag rör mig, och igår när jag var ute och gick började höger knä göra ont på sidorna oxå. Jag Vägrar gå med på att jag inte kan gå heller utan smärta jag kan inte cykla för då böjer jag och rätar ut knäna hela tiden och kan jag inte gå heller kommer jag bli tokig.


Hade jobbiga tankar igår eftermiddag oxå men petade i mig lugnande och tvingade mig själv att ligga kvar i soffan tills tankarna gått över. "Stå ut i stunden" som Malin säger. Och till slut gick det över, jag tänkte på saker jag har och fixa idag som jag Måste fixa och sköt det på framtiden oxå ett sätt och fly det hela. Så kanske det går över.Jag fick ett plus poäng till iafall för att jag klarade mig igenom ångest tankarna om överdos utan att göra det. Jag börjar bli starkare och starkare på att stå emot. Tänker oxå på att jag antagligen ska åka till B2 i veckan och hälsa på och hon ska klippa mig=) Får se dom positiva sakerna.


Om 55 minuter öppnar FLE men med min tur får jag väl en teletid till läkaren i eftermiddag och får gå och vänta hela dagen tills jag får nå besked hur jag ska göra. Men ska försöka få komma dit och träffa honom eller nån annan under dagen.



Om Marie


Här bloggar jag om mitt liv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards