Maries liv om allt och inget

Direktlänk till inlägg 21 september 2011

Jag och mina mediciner

Av Marie - 21 september 2011 19:42

Fick en kommentar för nån vecka sen av en tjej som tyckte det vore intressant om jag skrev om mina erfarenheter om mediciner. Frågade om hon menade alla jag testat eller dom jag äter nu. Och skrev att jag inte ens minns alla jag testat längre så nån som redogörelse kan jag inte göra. Och om jag har så mycket och skriva om dom jag äter nu vet jag inte. Men kan väl dra igenom det jag står på just nu om det är det som är intressant.


 Topimax,Concerta,Cicordinol,Akineton,Valdoxan och Nitrazepam.

En snabb genomgång vad varje medicin är tillför kommer nedan.


Topimax:Stämningstabiliserande som egentligen är en epelepsi medicin.Men den funkar bra för mig ätit den ett par år nu. Hade den för flera år sedan oxå men den togs bort när jag flyttade upp till Umeå och ersattes av nått annat.Men fick tillbaka den när jag flytta ner hit för att jag tyckte den funkat bra sen går man inte upp i vikt av den utan snarare ner. Men nu har jag den mest för att den håller mitt humör ganska jämt.


Concerta: För adhd problematik, finns väl inte så mycket mera och säga. Den håller mig koncentrerad och inte så överaktiv, jag kan läsa tidningar och ibland böcker sen jag började med den i vintras. Hade Strattera innan men den slutade funka efter ett par år så fick concerta insatt ist och den har funkat bra.


Cicordinol: En neuroleptika som använts i många är mot psykoser men den funkar även väldigt bra på ångest jag fick den framför allt för min starka ångest men även för mina problem med gränspsykoser och den har hjälpt bra på båda delarna. Har den både som fast medicin morgon och kväll och i lägre dos vid behov mot ångesten. Har fått lättare att hantera ångesten och lära mig att stanna upp och "tänka efter före" sen jag började med den.


Akineton: Den har jag mot biverkningar jag får av cicordinol eftersom den är ganska stark och ger muskel stelhet och svårt och röra musklerna bla.


Valdoxan: Den senaste medicinen jag fått som är en ganska ny anti depp och även har melatonin i sig så den funkar på sömnen. Den hjälpte mig upp ur senaste deppen men den verkar även ha gett mig en extrem huvudvärk. Men sover bättre av den så behöver nästan aldrig ta min sömnmedicin.


Nitrazepam:  Insomningsmedicin kort och gott. Men tar den som sagt nästan aldrig.


Det var en genomgång av mitt medicin läge gällande dom psykiska mediciner jag tar. Sen tar jag div mag mediciner för att dom pajat min mage då den är känslig eftersom jag är gastric by pass opererad och känslig. och lite vitaminer och grejer men inga konstigheter.

 
 
Ingen bild

Johanna

22 september 2011 13:25

Jag äter också Topimax, tycker den funkar bra! Är Cicordinol en medicin som skrivs ut ofta? Kan inte minnas att jag hört talas om den och man är väl alltid på jakt efter nya mediciner som fungerar :)

Marie

24 september 2011 18:33

Vet inte hur det är med cicordinol faktiskt, de är jue en väldigt gammal neuroleptika så den har en del biverkningar, tror det kan variera från läkare till läkare om dom tycker den är bra eller bara biverkningar. Men jag tycker det är värt att äta medicin mot biverkningarna den ger för den fungerar så bra. Går jue alltid att du kollar med din läkare vad h*n tycker om den=)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marie - 9 april 2015 21:01

På söndagkväll läggs jag in,magen har krånglat som f-n fått byta diet ett par gånger,men på inskrivningen träffade jag en underbar ssk som hållit kontakten med mig och hittar alternativ när magen jävlas. Hon stöttar finns där och gör mig lugn. Förber...

Av Marie - 23 mars 2015 17:38

Idag påbörjade jag mina 3 veckor med modifast inför mag/tarm operationen som blir av den 13 april,ska på inskrivning och info vad som kommer ske nästa vecka. Dock vet dom nog inte själva helt vad som måste göras fören dom öppnar,som jag och B sa idag...

Av Marie - 2 mars 2015 22:22

Jag börjar bla se det positiva i saker ist för det negativa som jag är så "bra" på,A-L har verkligen fått in mig på rätt spår,framförallt tror jag för att vi börjat arbeta med ett material som handlar om känslor,våga känna alla känslor men framföral...

Av Marie - 25 februari 2015 12:42

Idag är det 2 år sedan mamma dog,och jag tror först nu jag kan säga "du var en dryg krävande sur jävla kärring Men jag saknar dig ändå!" Hur jobbigt hon än hade det och hur mycket hon än tärde på mitt mående så saknar jag henne. Hon var ju min ända m...

Av Marie - 14 februari 2015 19:42

I torsdags ringde kirurgen,som jag var inställd på skulle säga att inget är fel och vi gör inget åt att du har ont och svårt att både få i dig och behålla mat. MEN han började typ med att säga att jag måste opereras för jag har en vridning i tunntarm...

Om Marie


Här bloggar jag om mitt liv

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Kategorier

Senaste inläggen

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards