Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under september 2011

Av Marie - 13 september 2011 17:07

Jahapp nu har jag haft denna jävla huvudvärk i 3 veckor tror jag.Den vägrar ge sig inte många dagar jag inte haft huvudvärk nu, om det inte gett sig nästa vecka funderar jag på att söka för det. Men Gunn sa när jag var ner och hämta medicin att det kan vara nån interaktion mellan medicinerna oxå så hon tyckte jag kunde ta upp det på läkarsamtalet jag ska ha, men det är inte fören 11/10 en hel månad till med huvudvärk känns sådär lagom lockande, men å andra sidan inte säkert jag kan få nån bot för det på annat vis heller. Naproxen hjälper hyfsat så får väl knapra det så länge. Blir drygt om jag måste börja gräva runt bland medicinerna igen nu när jag hittat sorter som funkar för övrigt. Men jag drar jue alltid på mig biverkningar tur som jag har, eller inte. Såg på reprisen av Fråga Doktorn på förmiddan hela programmet handlade om huvudvärk men gav mig ingen matnyttig information. Det känns inte som spänningshuvudvärk det har jag haft förr. Och migrän är det nog inte för det snarare hjälper om jag koncentrerar mig på korsord eller tv eller så. Men dom sa att om man dricker kaffe senare på morgonen än man brukar göra kan man få huvudvärk på morgonen, men jag går oftast upp ungefär samma tid varje morgon om jag inte ska iväg och går upp tidigare. Nej kaffedropp vore nått så man alltid får i sig kaffe:P

Får se vart hela den hära historien med huvudvärken slutar.


Hade första samtalet med Malin imorse oxå, tog en stund för henne att konstatera att jag gått ner massa i vikt under året och fått göra bukplastik så vi prata om sånt först. Sen prata vi om FNS igår men jag lyckades jue stanna hela tiden igår så vi hade inte så mycket att analaysera om varför jag gick tidigare därifrån som jag brukar göra. Får se hur det blir nästa vecka. Sen skulle Gunn ha gjort i ordning min dosett innan hon skulle på nå möte så Malin bara skulle ge mig den för hon har inte behörighet till den delen i data systemet så hon kan dela längre, men det hade Gunn glömt så fick ner i eftermiddags igen och hämta medicin. Passade på att ta bilen då i blås och regn vädret och var förbi Pickaboo och köpte kattmat och lite ljus och sen på Domus och hadla åt mamma och lite åt mig så var jag förbi där och gosa på Ozzy fråga när jag skulle få ta hem honom, när snön kommer skulle jag få tillbaka honom:P


Sen har jag slöat med kaffe och tv och cyklat lite. Inge promenad väder idag när det fan blåser storm. Så blir mera cykling sen och tv. Ska väl äta snart oxå. Blir nog toast ikväll, helt inne på det nu. Imorn har jag ingenting på schemat och jag får sova tills jag vaknar JÄJJ funderade på att gå på vattengympan på förmiddan men kom på att när jag just haft UVI så ska jag nog vänta till nästa vecka. Eller så går jag kanske på fredag förmiddag om det känns bättre, tagit sista antibiotikan idag men känns inte som det är över.

Av Marie - 12 september 2011 19:51

Ja idag var det väl en vanlig måndag som den bör se ut framöver, jag vaknade och gick upp när klockan sjöng strax efter sju, gjorde kaffe och vaknade till med nyhetsmorgon, sen gjorde jag mig i ordning och gick iväg i regnet till FNS. Bestämmde mig redan hemma att idag skulle jag fan stanna där hela tiden ut och inte smita iväg en timme tidigare hur jobbigt det än kändes. Och jag lyckades stanna hela tiden ut, mycket tack vare att frukosten kom igång senare för dom var och handla innan sconsen kunde börja bakas. Så det vart mindre prat tid sen. Och så hade vi grupp samtal om " min förmåga" gällande att komma tillbaka till arbete eller studier och vad man ansåg runt det. Jag kände av att det var jobbigt på slutet men jag lyckades stanna tills vi slutade strax före 12! Plus poäng till mig -klappa sig själv på axeln-


När jag kom hem böt jag om från dom fuktiga kläderna till mjukis kläder värmde lunch och glodde på tv, cyklade lite och sen vilade jag och när solen kom frampå eftermiddagen tog jag en promenad ner på stan och köpte smörgåsrån och nya "sökord" tidningen. Nu har jag sökord och korsordstidningar överallt hehe men det är bra med hjärngympa=) Sen ikväll har jag cyklat mera så kommit upp i 1.2 mil, och gått 8 km så borde vara nöjd men känner som att jag borde cykla lite mera för att jag varit lat i helgen. Men man behöver jue inte överdriva men känner mig pluffsig och lat som sagt. Men får inte gå till överdrift heller. Men jag och lagom är inte världens bästa vänner.-sucka- Blir så trött på mig själv ibland. Och fick ganska rejäl oro tidigare ikväll och var på vippen att ta till rakblad men tryckte i mig  cicordinol och la mig och kolla på tv efter att ha cyklat några km och gosade med Wilma som kröp ihop breve mig och kurrade. Hon vet när hon behövs den damen <3


Nu ska jag se Idol sen CSI NY och sova ska vara hos Malin 8.15 imorn så ingen sovmorgon imorn heller. Vi ska ha KBT samtal kring FNS idag hur det funkade och sådär. Har skrivit ner lite om hur det var idag, får se hur samtalet blir om jag har nått vettigt och säga. Och se hur vårat första riktiga samtal blir på över ett år. Vi ska jue förnya och ändra och så men det blir nog bra. Jag ska bara orka mig upp men det ska nog gå bra. Får gå hem och vila sen.



Av Marie - 9 september 2011 17:54

Jag skiter i vad ni säger jag ska festa med min pingla Crisse imorn fast jag har UVI och går på antibiotika, jag känner att jag vill leva loss och ha kul och jag hoppar bara över kvälls dosen imorn och tar en lite längre kur. Tror nog lite sprit dödar bakterier oxå:P Känner mig inte jätte dålig så går nog bra. Och att få umgås med henne och ha kul är den bästa meducinen=)


Igår hade jag Vårdplanering med Malin och Gunn oxå, Malin är äntligen tillbaka! Vi ska ha mera KBT inriktade samtal nu och det ska bli intressant och se hur det funkar, som hon sa så kan vi inte ta vid där vi sluta för över ett år sen för jag är inte kvar på samma ställe och vi har inte samma tid för samtal då gick jag i samtal 3 dagar i veckan nu har jag 1 dag i veckan och inte lika stort behov av det. Även om jag är tungt medicinerad som Gunn säger så klarar jag mig bättre och faller inte lika ofta, jag kan hantera mina impulser lite bättre och tänker efter före mera. Även om det blir lite fall ibland ändå. Jag har jue min koll på dipparna och vet när jag ska börja se upp. Men nu hoppas jag min senaste medicin, anti deppen ska hjälpa till att stoppa dom värsta dipparna. Men får se i mitten på oktober hur det går då är det "dags" igen enligt schemat på mina dippar. Om jag inte har nått som håller mig uppe.


Mailade proforma idag och fick svar att hon som fick mailet skulle ge det till han som ska opa mig så ska han höra av sig så får vi planera hur det ska gå vidare. Får se hur det blir med allt. Om det blir gratis op eller billigt. Landstinget betalar iafall inte som jag fick besked om. Får se vilka operationer som blir aktuella oxå.


Nej nu ska jag prova mina nya skor och ha dom ett tag och se om dom blir för varma att ha imorn eller om jag kan ha dom. Så jag vet vad det ska bli för kläder.Sen är det dags och hitta nå käk oxå. Usch inte nå sugen på att äta. Blir nog en näringsdryck.


Finnkampen på tv hela kvällen:D Och sen Doobidoo kl 20. Min tv kväll är räddad, måste cykla lite oxå, blev bara 5 km igår och bara promenerat 3 km idag så idag Ska jag cykla 1 mil iafall.


Av Marie - 6 september 2011 20:20
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Marie - 5 september 2011 17:58

Jag går runt och är små sjuk ena dagen sen okej nästa sen lite sjuk igen, kan det aldrig bryta ut ordentligt? Imorse när klockan ringde var jag helt död, feber och huvudvärk och orkade knappt lyfta huve från kudden och hjärnan kändes gröt. Så jag låg och kolla på nyhetsmorgon och väntade in tiden för att ringa mig sjuk till FNS. Han som svara försökte med att jag skulle komma dit en stund så kanske det skulle kännas bättre men sa att jag inte ens skulle orka mig dit. Så sen åt jag lite frukost och somnade halvt om halvt igen. Jag som aldrig kan sova på dagarna! Vaknade av klockan som trallad sin melodi, tog med soporna och skulle gå och hämta medicin men kom till soprummet och höll på falla ihop kände att ens gå biten ner till psyk var lika med icke möjligt så tog bilen ner, fick min medicin åkte hem och föll ihop i sängen igen. Sen på eftermiddan skulle jag köra mamma till fotvården så åkte dit och läste tidningen och gosade lite med Ozzy, nu kanske jag får hem honom snart igen för han har börjat håra det gillar dom inte riktigt:P


När mamma var klar på fotvården stannade vi till på coop jag skulle köpa tidning och triss åt mamma så passade på att handla det jag skulle ha oxå. Jag fick en triss mamma hade och lösa in, den vann jag 100 kr på:D Gjorde hamburgare med bröd när jag kom hem och dressing,rostad lök och´ketchup riktigt gott. Nu är jag nerbäddad i sängen med en mugg kaffe bara dagens tredje! Har inte ens haft nå kaffe sug idag. Och ett glas cola. Blir nog tidig kväll ikväll. Ska försöka orka åka in till V-ås och träffa Ninis imorn. Hade tänkt ta tåget men av nån anledning går sista hem 16.15 kändes  ju lite trist så kanke dopar mig med koffein i mängder och tar bilen ändå. Vore jue SÅÅ kul och få träffa Ninis! Och gå på New Yorker;)


Ska komma ihåg och ringa Proforma imorn oxå. Se hur det går med det.Om det blir nått av med möte där snart eller om jag får vänta länge.


Igår hade jag Oskar från Köping här på fika, vi har pratat ett tag på qx, det var trevligt och träffa honom han var snäll och trevlig IRL oxå=)


Nej nu ska jag ägna mig åt mitt kaffe och kolla på tv och gosa katt.

Av Marie - 2 september 2011 23:36

Inte skrivit på nån dag igen men har inte haft mycket och skriva om. Mest slöat runt hemma och cyklat en del på motionscykel, försöker avverka mellan 5 km och 1 mil om dagen. Och gå lite promenad oxå. Skönt och röra på fläsket, och perfekt att kunna göra det inne om jag inte orkar mig ut.


Igår var första träffen för terminen på muppgruppen på psyk, vi gick igenom schemat för terminen,gick en promenad och fikade sen satt vi mest och prata strunt. En del studiebesök och info från div människor denna termin skönt att det ligger på eftermiddagen så jag slipper upp tidigt och försöka bli människa och få min hjärna och funka. För min hjärna vill inte riktigt hänga med före lunch har jag märk trots kaffe. Måndag förmiddagarna på FNS är riktigt jobbiga när jag ska lyssna på folk som pratar och fatta vad dom pratar om men jag vänjer mig väl.


Imorse fick jag gå upp vid 8 för jag skulle vara hos Gunn 9 hade inte direkt nånting och prata om förutom gröten i huvet jag känt av sista tiden, sen prata vi katter och hur dom märker av hur man mår. Så mycket hade jag och ta upp med mitt gröthuve. Men på torsdag har vi vårdplanering med Malin för då är hon tillbaka:D Ska bli skönt och börja samtal med henne igen men kommer nog få jobba en hel del med KBT eftersom hon är klar med sin den utbildningen nu. Men det kan nog vara nyttigt. Om jag kommer på vad som behöver jobbas med.


Sen idag gjorde jag inte mycket, kollade lite friidrott, hälsade på Ozzy på Blåkulla och cyklade 1 mil innan jag gjorde mig i ordning och gick till Kapellbacken och åt grekisk buffe med Sara och Sofie det var gott men lite dyrt med tanke på hur lite jag åt men ibland får man unna sig sånt fast man äter bra mycket mindre än man borde göra på en buffe. På vägen hem gick vi förbi tre kr och sa hej till Shero. Sen fick jag för mig att bli rödhårig igen om Servus hade blekning har mörkröd/vinröd toning kvar, och självklart hade dom blekning så nu har jag blekt ner håret ikväll och ska slänga i toningen imorn när jag vaknar, men håret blev inte så mycket blekt fast jag köpte L1++ blekning. men det kommer nog bli rött så det räcker.


Nu ska jag dricka upp min grogg sen försöka sova fast jag inte är direkt trött än.

Ovido - Quiz & Flashcards