Maries liv om allt och inget

Alla inlägg under augusti 2012

Av Marie - 28 augusti 2012 23:05

Börjat tänka för mycket igen tror jag. På hur folk funkar och varför dom är som dom är. Kommer inte fram till nått bra direkt tyvärr...men inte alltid man förstår sig på andra^^ Får börja säga till bättre när jag inte uppskattar nått så jag inte blir en dörrmatta igen nu när jag börjat lära mig säga ifrån. Men en del som man tycker mkt om ser man allt för lätt mellan fingrarna med men till slut tröttnar man...



Jaja får se vad som händer och fötter. Isolera sig från människor ett tag igen kanske? Eller sluta bry sig om hur folk beter sig och köra mitt eget race jag med se vad dom säger.

Av Marie - 27 augusti 2012 19:52

Jag blir mer och mer säker på att läkarna som jobbar på Mitt hjärta här i stan INTE har nån läkar utbildning/läkar legitimation. Dom skriver ut mediciner mot allt möjligt utan att ta prover eller så för att verkligen veta vad felet är. Dom är otrevliga och idag fick jag träffa en läkare som skulle vara nån form av specialist på magproblem, när jag var där för två veckor sen ordinera han prover på sköldkörteln sen skulle vi gå vidare därifrån, var tillbaka idag och skulle få svar på proverna, när jag fick tiden sa den ssk som boka in mig att proverna var inom ramarna men jag borde prata med läkaren om det. Han sa bara att dom var bra inget mera. Jag påpeka att Nått måste vara fel eftersom jag gått upp så mkt i vikt på kort tid. samt att dom fått papper från kirurgakuten att dom ska utreda mina magproblem Grundligt, han satt och läste massa gamla journaler och sa att dom jue gjorde en utredning för över 2 år sen och då var allt bra så det fanns absolut ingen anledning och gå vidare med det nu. Och att jag går upp i vikt beror på att jag äter. Han sa att jag antagligen har låg ämnesomsättning så borde sluta äta för då går jag inte upp i vikt, sen röra mig mera, talade om för honom att jag äter bättre och rör mig mer än innan jag började gå upp i vikt, han tyckte jag skulle gå till dietisten och kolla över hur jag äter, talade om för herrn att jag var där så sent som i våras och då fick besked efter att ha gjort matdagbok att jag äter bra. Men nej jag skulle dit igen. Sa åt honom att då är det väl bäst jag slutar äta helt, och han svarade ungefär att ja det vore jue det bästa. Och att jag blir yr när det går för länge mellan att jag äter så inbillade jag mig bara. Det var han helt säker på...


Förstår mer och mer varför folk byter till annan vc på annan ort eller vägrar gå dit och söker akut i avesta på kvällen. Är Mycket klagomål på hur det är här uppe i tidningen så gott som varje vecka ändå blir det ingen bättring. Nej jag tänker fan inte gå dit i första taget igen.

Av Marie - 26 augusti 2012 20:32
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Marie - 26 augusti 2012 20:03

Vet inte hur jag ska sätta ord på det som snurrar i huve..men det är nått som vill ut.Och hur skriver man det utan att nån tror att jag menar just dom? för det är ingen speciell jag tänker på, mest allmäna funderingar. Verkar vara två läger på folk, dels dom som absolut inte kan vara singlar och bara måste ha nån, dyker upp mail från såna både på qx och helgon mest, hela tiden dom verkar inte tänka på att man lär "klicka" med folk eller ha nån kemi för att det ska funka, utan bara måste ha nån för att inte vara singel. Sen finns det dom som är precis tvärt om, vägrar ha nån och typ leker runt. Jag ska inte sticka under stolen med att jag gärna träffar nån, Men känns det inte rätt och speciellt får det lika gärna vara. Dock är det svårt och träffa nån när man inte vågar för att jag tror att alla har baktankar..men efter allt som varit är jag hellre försiktig än kastar mig in i nått som kan gå fel. En dag händer det bara=)


Tänker man på sig själv och sitt bästa först kommer det till slut hända nått bra!

Av Marie - 24 augusti 2012 09:20

Blir inte mkt bloggande fast jag emellan åt tänker skriva lite, fastnar allt för det mesta med näsan i nån av mina böcker, har snart läst alla Leif GW böcker, håller på med den näst sista. Fattar inte att jag inte upptäckt denna karl tidigare! Läste en bok för nått år sedan sen blev det inget mera. Nu är jag helt fast, han skriver så bra och det händer nått hela tiden. När hans böcker är avklarade väntar dom 6 första böckerna i en serie av Jonas Moström som svägerskan tipsa om, dom verkar jätte bra så beställde dom 6 som fanns i pocket i ett svep utan att veta om jag gillar dom:p Den sjunde fanns bara inbunden än så den får vänta tills den kommer i pocket=)


Nej fan här sitter jag och tramsar i pyjamas och ska vara på vattengympa hos sjukgymnasten kl 10 nu är den nästan halv tio..i med sista kaffet, på med kläder och iväg! Sen jobba mina 4 timmar efter det, blir snart förändring på jobbet bestämdes med AF&FK igår ska gå ner till 2 dagar i veckan igen men 6 timmar per dag för att se hur jag orkar med nästan hela dagar. Men det kommer nog gå bra=)

Av Marie - 14 augusti 2012 18:59

Vet inte om det beror på allt fysiskt strul eller att jag bara verkar springa på rötägg till folk, men känner mig nere och less på saker. Jag försöker bli bättre på att inte lita blint på folk men en del fångar mig och får mig att tro att dom är bättre än andra som jag insett inte är bra, men om och om igen verkar folk bara visa att dom ljuger,luras och gör saker för egen vinnings sak...


Men jag tänker INTE låta saker dra ner mig igen, jag är starkare nu och tar mig igenom det.Kanske bara behöver drutta ner några steg på stegen igen för att se hur långt upp jag kommit? Varit äckligt trött sista dagarna på ett sätt jag inte känner igen, huvet är inte sov trött men kroppen väger bly, och jag tappar inte bara hår på huve längre ögonbrynen och ögonfransarna har börjat falla av..får nästan hoppas allt beror på sköldkörteln så jag kan få hjälp med det och bli piggare och orka mera.


Besöket hos sjukgymnasten gick väl bra, hon undersökte min axel som strulat länge nogrannare nu och klämde och drog hit och dit. Axel kulan ligger på nått vis breve kapseln eller vad hon pratade om, fattade inte riktigt. Men ska få börja med vattengymnastik för både axeln och hela bålen nästa vecka, samt att hon skulle få läkaren att skicka remiss till röntgen idag. Hon trodde jag skulle få komma på röntgen inom 2-3 veckor.


Har dock något ROLIGT och se fram emot:D Den 31 drar jag och frugan till Ullared sen vidare för en helg i GBG med fina vänner. Det ska bli grymt kul! Bara vi och ta hand om oss själva=)



Av Marie - 14 augusti 2012 08:10

Igår var jag hos läkaren på FLE och prata om mina magproblem, han ville börja med att ta lite prover på bla sköldkörten innan vi går vidare och ser vad vi ska göra, så skrev han ut primperan mot illamåendet. När dom skulle ta proverna fick dom "bara" sticka 4 ggå innan det kom nå blod:P Skulle troligen få svar på proverna i slutet av veckan.


Sen åkte jag till jobbet och orkade faktiskt jobba mina timmar=) Men hostade en del och halsen raspade på slutet av allt prat med kunderna. Men kaffe och halstabletter så går det bra;)


Idag blir det ett besök hos sjukgymnasten, följa upp hur det blivit med inlägget i skon jag fick sist och se om hon fått tag i ortopeden och fixat remiss för röntgen. Vill verkligen komma igång och träna upp kroppen så jag slipper ha ont!Hon varnade mig för att det kommer bli mkt jobb och säkert göra ont i början men hellre det än äta tabletter, som jag kanske plötsligt får svår allergi av:S


Nej dags för nån sorts frukost...sen på med kläder och gå iväg.

Av Marie - 12 augusti 2012 16:02

Tog vanlig bisolvon hostmedicin igår för att hostan höll på ta kål på mig, första tabletten vid lunch gick bra, men sen när jag tog en på kvällen igen svullna halsen upp så mycket att jag knappt fick luft, gick i princip inte att svälja. Ringde 1177 för att rådfråga, men var jätte lång kö så blev 112 ist, dom skickade ambulans direkt. Fick stadig dos betapred att tvinga ner sen satte dom nål och kollade upp vad man kunde få för biverkningar av bisolvon, anafalytisk chock, eller vad det hette, var 1 på 10 000 på den. Men jag tar jue alltid dom biverkningarna som är ovanliga...:P


Fick hjälp ut till ambulansen för jag var lagom skakig, där fick jag inhalera ventolin och adrenalin, men det hjälpte inte så fick en intramuskelär spruta adrenalin, den hjälpte en stund men sen svullna det upp igen och började tok klia i halsen och upp i gommen. Fick adrenalin intravenöst, då släppte det en lite längre stund men så var det kört igen så fick en till omgång precis innan vi kom fram till akuten i Köping. Där stod sköterskor och läkare redo redan vid ambulansintaget, dom körde in mig på ett rum, tryckte i massa kortison i infarten, en högre dos adrenalin intramuskelärt och gav mig airus tablett och oxascand, sen tavegyl intravenöst. Till slut lättade det och höll sig borta ganska bra innan det smög tillbaka men dom vågade inte ge mig mera adrenalin för risk på hjärtat. Så fick syrgas och dom öppnade fönster för att göra fräsch luft. Efter några timmar kändes det okej och jag fick åka hem.


Läkaren gav mig recpet på betapred jag ska ta i sex dagar och tavegyl i 14 dagar. Sen ett recept på adrenalin spruta jag ska ha med mig jämt för tydligen kan jag få lika svår chock igen av nått annat när det hänt nu sen för några år sedan.

Dom varnade mig för att jag nog med största säkerhet skulle få hemsk huvudvärk när adrenalinet gick ur kroppen, och för några timmar sen fick jag värre huvudvärk än jag någonsin haft tror jag. Men chansade på att ta en diklofenakt och en mugg kaffe och det värsta har släppt nu.

Men är trött och ff förkyld som en tok.


Tja, nån ska lyckas med allt:P och jag är glad så länge det inte är psykiska problem=)

Ovido - Quiz & Flashcards